Cadascun dels
dígits del codi que porten els ous, que podem trobar a qualsevol botiga o gran
superfície, ens indiquen des del país d'on prové l'ou fins a la manera que han
estat criades les gallines ponedores. Tot això es pot identificar de la següent
manera:
El primer dígit ens
diu quin ha estat el mètode en que ha estat criada la gallina, un 3 per les que han estat criades en
gàbies en les quals les gallines amb prou feines es poden moure, això permet
uns millors controls i més productivitat (controlant la il·luminació per augmentar la producció),
però va en detriment del la qualitat de la vida de l’animal i li escurça aquesta.
El número 2 és per les gallines que han
estat criades al terra en galliners on la densitat de gallines és elevada i per
tant la mobilitat és limitada, tot i així, se’ls controla la il·luminació per
augmentar la producció.
L’1 és per les gallines
anomenades “camperas”, és a dir, les gallines que es crien en grans naus
industrials, però amb la possibilitat de sortir a l'aire lliure en intervals de
temps curts, fet que s'aproxima bastant al seu hàbitat natural.
El número 0 és el de les gallines
ecològiques, gallines que han estat criades amb densitats baixes i alimentades amb
gra de producció ecològica i complint unes normes pel que fa al conjunt de l’explotació.
Desprès del primer
dígit, trobem dues lletres que ens indiquen el país de procedència de l’ou (ES
en el cas d’Espanya), els següents dos dígits ens informen de la província d’origen
i els tres següents del municipi on es troba la explotació. Per últim els dos dígits
del final corresponen al codi de la explotació. Veiem doncs com el codi que
porten els ous ens dona molta informació de la vida que ha tingut aquell ou, triant ous amb un 0 o un 1 estarem
consumint un producte que respecta més la vida dels animals, i en fa un tracte
més ètic i conscient.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada