dijous, 20 de setembre del 2012

Roba Amiga




Roba, roba i més roba...la roba s’ha convertit en l’article de consum  amb més demanda dels últims anys. Aquí vam viure la crisi del tèxtil fa molts anys i ara el tèxtil està per tot arreu, gràcies sobretot a que en països com la Xina i la India, moltes multinacionals hi han trobat la mà d’obra barata necessària per inundar el mercat amb articles de roba a preus que mai s’havien vist abans. Només cal veure els milions d’euros que mouen els grups tèxtils per adonar-se que la roba ha esdevingut un consumible lucratiu com mai havia estat abans. 

Aquesta situació ha provocat que, gràcies a la nostra genètica dotada de les millors qualitats pel consumisme i el malbaratament, comprem roba com si no hi hagués un demà sense pensar en si realment necessitem aquella peça o ens deixem emportar per les modes anuals i els preus tan atractius que trobem. Apilar roba ha esdevingut el hobby per excel·lència. Ja no es porta allò de portar a arreglar uns pantalons trencats, cosir la samarreta, portar les sabates velles al sabater per encolar-les, etc,  tot això està desapareixent, i no només perquè sigui una costum perduda i siguem malbaratadors, sinó perquè pel preu que t’arregles uns pantalons o una samarreta, ten pots comprar una de nova. 

Ara bé, aquí us presento una idea per donar un segon ús a la roba que apilem i que no farem servir més. Es tracta de Roba Amiga, una cooperativa solidària formada per cinc entitats d’inserció sociolaboral, l’objectiu de la qual és la recollida selectiva de roba usada, roba de llar, sabates i altres residus tèxtils per a la seva revaloració a través de la reutilització i el reciclatge, mitjançant un model de negoci eficient, que fomenti la integració de persones. 

Així que començant per fer una reflexió del consum de roba que fem (reduir) i tot el que hi ha al darrera d’aquesta indústria, ara ja tenim una alternativa per donar un segon ús a la roba que no utilitzem i que serà reutilitzada (el 47% del que arriba a Roba Amiga s’exporta, majoritàriament a països de l’Àfrica subsahariana) o reciclada en el cas que no es pugui utilitzar, i a més a més donarem llocs de treball per a les entitats que la formen. Una bona manera d'ajudar social i ambientalment aprofitant el que per nosaltres pot ser un residu però per altres pot ser una oportunitat. 

Busca el contenidor taronja i dóna una segona oportunitat a la roba!

Més informació a: www.robaamiga.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada