divendres, 13 de juliol del 2012

Opel Ampera



El vehicle elèctric s’està convertint dia a dia en una alternativa real al cotxe “convencional”. Un dels punts dèbils però del cotxe elèctric és la seva autonomia. Fins al moment la autonomia de les bateries no supera el llindar dels 200 km i això sumat a una psicosis general a trobar-se sense càrrega a les bateries en qualsevol moment, fa que al cotxe elèctric li costi arrencar. Ara però no hi ha excusa ni per els més escèptics. Avui us presento l’Opel Ampera! Oficialment no és un vehicle elèctric sinó un elèctric amb autonomia estesa. 

L’Ampera és un cotxe alimentat per unes bateries que li ofereixen una autonomia en mode 100% elèctric d’uns 60 quilòmetres. Molts pensaran que no són suficients però l’Ampera té un cop amagat. Disposa a la vegada d’un motor tèrmic que li permet estendre la seva autonomia fins a uns 500 quilòmetres. Aquesta combinació li permet assolir uns valors de consum mig de 1,2 l / 100 km i unes emissions de CO2 de 27 gr/km. Per molts això podria seguir essent insuficient però alguns estudis demostren que els trajecte diari mig a nivell europeu no passa dels 30 quilòmetres, valor pel qual l’Ampera està sobradament preparat. Si això li sumem que algunes proves pilot als estats units han comprovat que alguns propietaris d’aquest vehicle han aconseguit realitzar 15.000 km amb 1 sol dipòsit (30 l), degut a que al trajectes diaris no superen l’autonomia de les bateries, ens trobem davant de una alternativa més que preparada per substituir el cotxe “convencional”.

Fins i tot el preu no és un gran obstacle ja que per un cotxe amb les prestacions de l’Ampera, 150 CV, 370 Nm de par, 310 l maleter i unes dimensions que igualen el millor dels cotxes familiars, els 45.000 € no són un preu desorbitat tot i que no estigui a l’abast de tothom. Sense tenir en compte l’estalvi que obtindríem degut als baixos consums i al menor preu de la electricitat en comparació al petroli. L’Opel Ampera ja és una realitat per començar a canviar el xip!!!

Més informació a: www.opel-ampera.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada