dijous, 22 de novembre de 2012

Espresso Ethical


Al matí, després de dinar, a mitja tarda..., sí, avui us presento una alternativa de cafè conscient. Des de fa uns anys, el consum de cafè ha experimentat uns canvis relativament importants, sobretot pel que fa al consum domèstic. Abans, la manera més habitual de preparar cafè a casa era mitjançant la típica cafetera que omplíem de cafè mòlt i aigua, el posaves al foc i en pocs minuts tenies un cafè acabat de fer! Avui en dia però, la manera de preparar-lo ha canviat radicalment degut al boom publicitari d’una coneguda màquina, Nespresso. Aquest model de cafetera, tot i ser molt modern, còmode i ràpid, té alguns punts febles que el fan bastant qüestionable. Un d’ells és l’elevada quantitat de residu que produeix,  ja que cada tassa de cafè necessita una càpsula d’alumini monodosi. Alguns hi han trobat utilitats i n’han fet arracades, anells i altres formes de bijuteria aprofitant aquest residu, tot i així son milers les càpsules que es llencen o reciclen i que tenen un cost tan econòmic com energètic. 

Avui però, us presento una alternativa que fa que aquest model de consum sigui una mica més sostenible. Una empresa suïssa ha desenvolupat un càpsula biodegradable (feta a partir de fibres vegetals i midó, 100% compostable) compatible amb les màquines Nespresso, que a més de poder-la dipositar a la fracció orgànica, és molt més segura per a la nostra salut. Així l’empresa Ethical Coffee Company ha desenvolupat una alternativa més conscient i més sostenible, adaptant-se a les noves modes i els nous hàbits de consum. 

A més a més, entre les varietats de cafè que ens ofereix aquesta companyia, hi trobem dues varietats que acaben de posar la cirereta al pastís per fer-ne un model encara més conscient i sostenible. Les varietats Lungo i Inca Soave, provenen de cultiu ecològic certificat (etiqueta europea) i comerç just certificat (Fair Trade), fent del consum d’aquestes dues varietats un pas endavant cap a la reducció de residus i un impuls a la producció ecològica i als sistemes de comerç just en els països productors de cafè.

Una alternativa per a tots aquells que volen mantenir aquest hàbit i alhora vulguin minimitzar els seu impacte en el medi ambient i les persones.

On ho podeu trobar: Podreu trobar aquest producte als supermercats Sorli Discau i el web www.latiendadelcafe.es a un preu aproximat de 4 € la capsa (10 càpsules).

Més informació a: www.ethicalcoffeecompany.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada