dijous, 5 d’abril del 2012

Copa Menstrual


La copa menstrual, també coneguda com a copa vaginal o simplement copa de silicona, és un substitut ecològic dels mètodes de higiene femenina corrents com els tampons i les compreses. El funcionament és senzill, es tracta de una copa de silicona o làtex que s’introdueix a la vagina durant els dies de menstruació. Al contrari dels tampons i compreses, la copa no absorbeix el fluid, sinó que el reté dins la copa per poder-nos-en desfer més tard.

Les copes són reutilitzables i per això són tan respectuoses amb el medi ambient, ens permet prescindir de uns 11.000 tampons utilitzats al llarg de la vida d’una dona. A més té un impacte en la nostra butxaca força important ja que l’elevat preu de compra s’amortitza ràpidament gràcies a la seva durabilitat. Un dels seus altres avantatges és la seva comoditat, ja que per exemple es pot portar tota la nit, i la silicona, que és un material inert, en redueix les possibles infeccions.

També té alguns inconvenients com ara que és poc utilitzada i per tan costa trobar opinions al respecte, s’ha d’esterilitzar desprès de cada cicle bullint-la, pot ser incòmode de utilitzar segons on et trobis i com els tampons al principi la seva col•locació és complicada.

Aquest producte és comercialitzat per varies marques comercials, algunes de les quals són: Mooncup, Femmecup, Lunette, Fleurcup, MeLuna,... el preu oscil•la entre els 15-30 € segons la marca. Una alternativa doncs a considerar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada