dimarts, 22 de maig del 2012

Triodos Bank



Actualment estem vivint una de les pitjors crisis de les nostres vides, una crisi amb la qual no contàvem viure, una crisi que ens ha entrat per la porta de casa i fins que no se’ns ha ficat al llit no ens hem adonat de res. Podríem passar-nos hores, dies i setmanes parlant de la crisi, dels culpables, de les retallades, de la corrupció, etc. Però de tots els factors causants de la crisi, no podem negar que un d’ells hem estat els ciutadans, en totes les nostres facetes (consumidors, especuladors, treballadors, empresaris...). Sobretot degut a una de les ramificacions de la crisi actual de la qual se’n parla però se’n parla poc, la crisi de valors.

La voràgine consumista, malgastadora, acaparadora i insolidària en la que vivíem ha explotat, i com si ens hagués deixat despullats ens veiem ara com sempre hem sigut però mai ens hem volgut veure, fràgils, fràgils com tot, fràgils com tothom. Ens hem adonat que lluny de viure en un “micro” món anomenat melic on ens crèiem indestructibles, formem part d’un ecosistema en que tots estem lligats per una banda o per una altre, com si d’un teixit es tractés.
Els bancs són un dels actors més rellevants d’aquesta crisi, que en gran part és financera. Són moltes les especulacions que es fan sobre les conductes, negocis i la ètica dels bancs que coneixem, on posaven els teus diners, qui se’n beneficiava, amb que s’invertien, etc., ara però hi ha una alternativa que treu llum a tots aquests interrogants sobre l’ús que se’n fa dels teus diners. Ha arribat no fa masses anys al nostre país un banc que fa 32 anys es va adonar d’aquesta fragilitat, de que formem part d’un ecosistema molt gran, on tots depenem de tots i tots influïm en tot. 

Triodos Bank és un banc europeu independent amb una llarga experiència en la banca ètica i sostenible, un banc on els teus diners faran un servei a la societat i al medi ambient i on els valors de solidaritat, transparència i sostenibilitat passen per davant de tot. Així que en favor de la crisi, el planeta i la societat, un dels gestos que pots fer ara és passar-te a la Banca Ètica! 

Més informació a: www.triodos.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada